Wilhelm Dancă

Nihil sine Deo!
„Și cred, și gândesc” la Radio Maria

În ajunul zilei mele onomastico am dat un interviu postului de Radio Maria. Am vorbit despre ultima mea carte care a apărut la editura Spandugino. Este vorba despre ediția a doua a volumului „Și cred, și gândesc. Viitorul unui dialog controversat”.

Printre altele am explicat de ce am ales acest titlu. Am prezentat pe scurt cele trei părți ale cărții. De asemenea, am vorbit despre modul în care credința modelează rațiunea, inclusiv când omul se roagă lui Dumnezeu. Am subliniat contribuția rațiunii explicative în transmiterea adevărurilor dogmatice despre Întruparea, Patima, Moartea și Învierea lui Christos. Am încercat să explică diferența și continuitatea dintre teologia apofatică și teologia catafatică.

În fine am dezvoltat câteva reflecții despre cele două mari școli de teologie din secolul XX. Una care subliniază structura deschisă a naturii umane pentru transcendență. Alta care pune accentul pe puterea revelației divine de a-l smulge pe om din ființa proprie și a-l introduce în preajma lui Dumnezeu.

Mai multe detalii în articolul postat mai jos.

  • 26 iunie 2021

Lasă un răspuns