Wilhelm Dancă

Nihil sine Deo!

Contact

Wilhelm Dancă

Preot, Profesor, Academician
Îmi plac rugăciunea, lectura, sportul, muzica, drumețiile, omul bun și ziua însorită.

Sunt preot catolic și îmi place să stau de vorbă cu Dumnezeu și cu oamenii. Contează ceea ce vrei să fii în viață. Preot am vrut să fiu, preot am ajuns! Mă străduiesc să împărtășesc celor din jurul meu bucuria că sunt ceea ce sunt prin harul lui Dumnezeu. Deo gratias!

Mă ocup în mod specific de pastorala inteligenței și a caracterelor umane, desfășurând activități didactice și de cercetare ca profesor universitar abilitat în domeniul filosofiei și în domeniul teologiei. Am o convingere consolidată, și anume că investiția în educație este cea mai bună investiție. Pentru mine omul adevărat este omul educat. Căutarea adevărului prin lectură, studiu, meditație are inclusă în sine ca răsplată bucuria intelectuală. Gaudium de veritate! Ce experință tare!

În anul 2013 am fost ales membru al Academiei Române. Părinții și profesorii mei m-au învățat să iubesc casa, biserica, școala și patria. Aceste valori au constituit obiectul studiilor și cărților pe care le-am publicat de-a lungul anilor. Promovez valorile umanismului creștin în viața publică, alegând în fiecare zi să trăiesc cu/în România de al cărei destin mă simt legat prin naștere, limbă, credință și educație.

În anul 2017 am fost primit în mod oficial ca membru plin în Academia Europeană de Științe și Arte, cu sediul la Salzburg. Caut să transmit tuturor celor care mă ascultă sau mă citesc că nu te poți împlini ca om performând doar într-un singur domeniu. Susțin românitatea de tip european, adică românitatea deschisă spre dialog cultural și sinteze spirituale, încurajez personalitățile construite pe principiul interdisciplinarității, cred în viitorul unei Europe care trăiește concret solidaritatea dintre națiuni și nu obosește să construiască poduri.

Forumular de Contact

Numele este necesar!
Emailul este necesar!
Un mesaj este necesar!
Submission in progress, please wait.. Message Successfully submited, thank you! There was a problem with the Contact Form, please try again!

* Campuri obligatorii.