Wilhelm Dancă

Nihil sine Deo!
„Și cred, și gândesc” la Radio ERCIS FM

Am fost intervievat recent de pr. conf. dr. Ștefan Lupu în cadrul emisiunii „Repere culturale” pentru ascultătorii radio ERCIS FM. Obiectul interviului a fost cartea „Și cred, și gândesc” apărută de curând la editura Spandugino din București. Am răspuns la mai multe întrebări cu privire la noutatea actualei ediții în raport cu cea din 2013 (ARCB)

Sper că am lămurit întrebarea de ce dialogul dintre credință și rațiune este controversat. Bref pentru că trebuie asimilat de fiecare individ în parte, iar astăzi sensurile rațiunii sunt reduse la rațiunea empirică. Din păcate vorbim doar despre rațiunea științifică, empirică, și mai puțin sau chiar deloc despre rațiunea simbolică, contemplativă, intuitivă.

Am dezvoltat conținutul celor două capitole care au fost introduse în noua ediție a cărții: „Vladimir Ghika. Disicipol și maestru al rugăciunii ca rațiune vorbită” și „Rațiune, credință și educație în căutarea binelui comun”.Detalii despre actualitatea și importanța acestui dialog la nivel local în interviul radio postat mai jos.Nihil sine Deo!

  • 16 iunie 2021

Lasă un răspuns