Wilhelm Dancă

Nihil sine Deo!
Iubirea adevărată izvorăște din iubirea lui Dumnezeu fără rest

Iubirea lui Dumnezeu este prima poruncă din Lege, nu doar cea mai mare. De aceea, trebuie luată în serios și pusă în practică. Am comentat astăzi Matei 22, 34-40. Aici Isus răspunde la întrebarea care este cea mai mare poruncă din Lege.

Răspunsul Domnului este genial. Am despărțit răspunsul său în două părți. Am subliniat că în prima parte se vorbește despre iubirea lui Dumnezeu. Această iubire trebuie să fie totală, exclusivă, geloasă, vie, caldă. Dacă este așa, atunci ea devine izvorul iubirii față de aproapele. Apoi am vorbit despre partea a doua răspunsului lui Isus. El se referă în acest context la iubirea aproapelui potrivit iubirii de noi înșine. Oare de ce? Pentru că asumându-ne slăbiciunile proprii putem să înțelegem cât de mare este iubirea lui Dumnezeu față de noi. Și încă ceva, astfel putem să-l iubim și pe aproapele greșitor.

În lumea de astăzi sunt atâtea tensiuni și conflicte. Ele ilustrează lipsa iubirii dintre oameni. Sau, că iubirea este rezultatul unor calcule, interese. Însă izvorul iubirii adevărate între oameni este în iubirea totală a lui Dumnezeu. Creștinii sunt chemați să dea mărturie despre această iubire. Astfel devin credibili și lumea îi ia în serios. În fine, misiunea noastră cea mai importantă e de a nu lăsa ca iubirea să se răcească.

Mai multe detalii găsiți în articolul postat mai jos.

  • 29 octombrie 2023

Lasă un răspuns