Wilhelm Dancă

Nihil sine Deo!
Duminica Floriilor este și Duminica Pătimirii Domnului?

Duminica Floriilor este un fel de placă turnantă între Postul Mare și Săptămâna Mare. Un timp sacru se sfârșește și un altul începe. De fapt, care este semnificația acestei Duminici? Pun această întrebare pentru că Duminica Floriilor este și Duminica Pătimirii Domnului.

În Duminica Floriilor din anul acesta am meditat Patima Domnului Nostru Isus Christos după evanghelistul Luca. Așadar, despre ce este vorba în Duminica de astăzi?

Am căutat o explicație legând Evanghelia intrării lui Isus în Ierusalim și Patima Domnului după Sfântul Evanghelist Luca. M-am oprit la dezlegarea măgărușului ce se face la cererea Domnului de către ucenici. Măgărușul nu se dezleagă singur. Nici măcar proprietarul lui de drept nu are de gând să-l dezlege. Interesant, nu? Să fie vorba despre dezlegarea noastră de păcate?

Apoi am arătat că Patima Domnului are loc într-o noapte. De la Noaptea lui Isus la noaptea sau nopțile pătimirilor noastre. Noaptea este grea pentru mulți dintre noi. Nu putem să ne mișcăm în voie. Domnul este lumina care luminează drumul spre acasă. Am examinat câteva personaje, printre care, Petru, Iuda, Pilat și Irod, Simon din Cirene, tâlharul căit, centurionul roman și Iosif din Arimateea. Drumurile vieții lor s-au intersectat cu drumul lui Isus. Oare și drumul nostru? Ce putem păstra din această frumoasă zi de sărbătoare, început de Săptămână Mare? Lacrimile de căință ale lui Petru? Privirea lui Isus?

Detalii în articolul postat mai jos.

  • 10 aprilie 2022

Lasă un răspuns