Wilhelm Dancă

Nihil sine Deo!
Duminica Floriilor 2024. Procesiune penitențială la Cadiz

În Duminica Floriilor am participat la procesiunea Isus „Despuiat” de haine. Fraternitatea care s-a ocupat de pregătirea și organizarea procesiunii a fost înființată în 15 mai 2007. Statuia lui Isus „Despuiat” de haine este lucrarea lui Francisco Romero Zafra din 2008. Numărul penitenților a fost de aproximativ 280. Sediul canonic al Fraternității este Sanctuarul „Maria Auxiliadora Coronada”.

În Duminica Floriilor Cadiz e îmbrăcat în haine de sărbătoare. Săptămâna Sfântă în Spania, dar mai ales în Andaluzia, este cu adevărat inima anului liturgic creștin. Participarea credincioșilor la procesiunile penitențiale este în număr foarte mare. Fiecare participă după puterile sale. Se pot vedea oameni care stau în rugăciune și în tăcere, unii, iar alții mai gălăgioși comentând diverse lucruri, dar toți sunt acolo. Stau de-a lungul străzilor, adunați în piețele publice, în piața din fața catedralei, și participă la procesiuni.

Am făcut înregistrarea video/audio când carul alegoric a ajuns în piața „San Juan de Dios” din fața primăriei. Chiar dacă ploia era pregătită să înceapă, procesiunea a avut loc.

Lasă un răspuns