Wilhelm Dancă

Nihil sine Deo!
Credință și rațiune la Radio România Actualități (1)

Am participat recent la emisiunea „Între sacru și profan” realizată de Cristian Curte pentru Radio România Actualități și am vorbit despre raportul „credință și rațiune”. În emisiunea postată aici puteți să ascultați o parte a interviului. Va fi difuzat în întregime duminica viitoare la ora 23.30 pe postul de Radio România Cultural.

În discuția cu Cristian Curte am definit termenii raportului, am atins câteva aspecte istorice subliniind dialogul și divorțul dintre credință și rațiune. Astăzi asistăm la un efort de recuperare a dialogului dintre filosofie, știință și teologie. Am pledat pentru continuarea eforturilor în această direcție fiindcă etica cercetărilor științifice necesită multe motivații. Unele dintre ele pot proveni chiar din acest dialog.

Emisiunea postată aici este introducere la o discuție ce se va desfășura în trei etape pe tema raportului dintre credință și rațiune. Dialogurile vor fi difuzate de Radio România Cultural în săptămânile următoare. Mai multe detalii în articolul postat aici.

Lasă un răspuns